GOTT NYTT ÅR!


I stole your heart, ripped it out, and smashed it on this floor

Idag när jag var på väg från Söderhamn ringde jag till Malin (eller ja, ringde en sigal så ringde hon upp), för igår hade hon nämligen skickat ett sms och frågat om vi skulle rida idag. Vi bestämde att vi skulle träffas och jag fick låna Apache att rida på eftersom min häst är gipsad och fortfarande halt. Jag skyndade mig hem och vid tolv var vi båda i stallet. Vi sadlade med de tyngsta sadlarna i världshistorien - westernsadlar (sådana som cowboys har) - och tränsade de små liven (höhö, små och små. Zeus, Malins häst, är stor som en liten jätte!). Det är inte bara ansträngande för armarna att lägga sadeln rätt på hästen, det kräver även en enrom tankeverksamhet. Det hänger remmar och snören överallt! Jaja, tillslut låg allt rätt, vi var uppe på hästarna och kunde rida iväg. (För er som inte vet hur man rider westernstil så bör jag berätta att man använder sig av skänklarna, = benen, när man ska styra hästen, tyglarna hänger mest bara där.) Jag märkte på en gång att Pachen (Apache) var pigg, han pinnade på som tusan och slängde med huvudet. När vi kommit över vägen så kommer det såklart en häst bakom oss, och Pachen blir som tokig. Han måste tycka att det är fruktansvärt stressande att han en okänd häst i rumpan för han börjar galoppera på stället, bocka, sparka bakut och dra upp huvudet något alldeles förfärligt! Jag trodde bokstavligen att jag skulle dö! Jag höll mig dock kvar, hela vägen från stallet och ut i skogarna vid ÄRK (Älvkarleby Ridklubb) vilket är nära två kilometer. Han studsade, kastade sig åt sidan, skänkelvek, vände på stället och var hela tiden på helspänn. Minsta okoncentration från min sida och vi skulle vara hemma på nolltid. Ja, om jag skulle lyckas hålla mig kvar vill säga. En sak som var jäkligt svår var att få kontroll över min westernhäst med de slappa tyglarna. En annan grej med westernträns är att tyglarna är delade - de sitter inte ihop i änden. De går alltså en rem från vardera bettring (metallgrejen i munnen). Detta betyder att man absolut inte får tappa ena tygeln, då kan man hälsa hem. Jag hade alltså fullt upp med att hålla i tyglarna, lyfta skänklarna från Pachens sida och inte krama åt med benen (vilket är väldigt lätt att man gör när hästen hoppar upp och ner och kastar huvudet mellan sina framben). När jag dessutom tog tag i honom försvann halsen! Den liksom gick spikrakt upp och huvudet låg slickat utmed undersidan av den. Det gick inte att få kontakt med munnen! Har jag nämnt att jag trodde att jag skulle dö?? Som tur är är man inte särskilt rädd av sig - höhö - och kunde tillslut få bukt med vildhästen. JAG VANN!

Vad har ni gjort för livshotande idag?

Dagens gråt
Ja, det här var inte så svårt. Jag ska fatta mig kort. Dagens gråt var när Susanne och Maja lämnade av mig vid tågstationen idag. Alla grät och människorna runt omkring såg konstigt efter oss. HAR NI ALDRIG SETT EN GRÅTANDE FLOCK MÄNNISKOR FÖRUT?! Det var ett hemskt moment, usch och fy! Nu får det vara slut på gråtandet några dagar framöver.

Nej, nu ska jag ta mig tusan fortsätta läsa min bok - Mördarens Jakt del ett (tredje delen i trilogin om Fjärrskådarna). Ni måste läsa dessa böcker. De heter (i kronologisk ordning) Mördarens lärling, Vargbroder, Mördarens jakt del ett/ del två och är skrivna av en kvinna med pseudonymen Robin Hobb. LÄSVÄRT TILL TUSEN!
Ha det så bra och njut av nedanstående låttext. (Hör den här)
Kram,
E


"I Caught Fire (In Your Eyes)"

Seemed to stop my breath
My head on your chest
Waiting to cave in
From the bottom of my...
Hear your voice again
Could we dim the sun
And wonder where we've been
Maybe you and me
So kiss me like you did
My heart stopped beating
Such a softer sin

(I'm melting, I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while

And I'm melting
In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me

Now Never caught my breath
Every second I'm without you I'm a mess
Ever know each other
Trust these words are stones
why cuts aren't healing
Learning how to love

I'm melting (I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while
And I'm melting
In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me
(Stay with me lay with me now)

You could stay and watch me fall
And of course I'll ask for help
Just stay with me now
Take my hand
We could take our heads off
stay in bed just make love that's all
Just stay with me now

I'm melting (I'm melting)
In your eyes
I lost my place
Could stay a while
and I'm melting In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me
Lay with me

In your eyes
I lost my place
Could stay a while
and I'm melting
In your eyes
Like my first time
That I caught fire
Just stay with me lay with me
(Stay with me, lay with me)

In your eyes
Let's sleep till the sun burns out
I'm melting in your eyes (I'm melting in your eyes)
Let's sleep till the sun burns out
I'm melting in your eyes

Han är så glad, för han är nöjd *tralala*

Nu ska jag kolla på jul i Kapernaum! Sedan ska jag duscha och äntligen få använda mitt riktiga schampo och conditioner igen (Björn Axén - repair)! Thank God! Mitt hår ser hemskt ut nu, alldeles flygit och statiskt! USCH! Har precis ätit julmat - igen - men nu får det vara nog. Imorgon blir det lax på saltbädd med romsås, MUMS! Jag har slagit in 6 paket idag, nu börjar det äntligen se bra ut. Jag har aldrig kunnat salgit in paket på ett snyggt sätt förr, men nu börjar det ta sig! (Upprepning, I know)

Idag var jag till stan med Hanna och Per (eller ja, Per åkte till Sätra och lämnade av oss andra på stan). Köpte två tallrikar. När jag fyllde 18 fick jag fyra mattallrikar och två assietter, så nu bestämde jag mig för att göra mina samling komplett. Sedan köpte jag lite annat krimskrams också, men det kan jag inte prata om här!

Nej, nu är det dags för mjukisar och en filt, sedan bär det av till Kapernaum!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram,
E




Så här ser tallrikarna ut - snygga vad?

Lilla julafton

Usch, jag är jättetrött. Borde nog lägga mig... Har iaf firat jul med systrarna idag - jättetrevligt! Jag ska gå på Disney on Ice "Prinsessorna" den 3:e januari! Ska bli så himla kul! Jag älskar Disneys prinsessor! Speciellt Pocahontas och Ariel!

Nej, nu ska jag krypa till kojs! (Jag är förvisad till soffan idag eftersom Lina och Daniel har tagit min säng)
Ha det så bra!
Kram,
E


Näst sista dagen i nian... Älskade klass!
Fr. v.: Julia, Jessika, Sandra, Tjoppa, Natalie, Emilia, Sofia
Liggande: Carina (världens bästa lärare!)

The day the earth stood still

Jag var på bio idag ^^ Faaaaan vad Keanu Reeves är läcker! *dregel* Jag har hittat min nya ögonorgasm! Johnny Depp - släng dig i väggen!


Nu ska jag kolla på skräckis!
Ha det så bra!
Kram,
E

Julafton 2008

Ja, det var den julaftonen det. Mycket har man hunnit med, men ändå känns det som att allt var så länge sedan... Fick en massa superbra julklappar - snart har jag fått ihop till min resa! Tack för ett trevligt, men dyrt, samtal. Nu vet jag ju att du alltid läser min blogg så då blir du väl arg om jag inte nämner dig här! Ses på måndag!

Min dator är helt cp så iTunes fungerar inte och jag kan inte ta hem en massa bra låtar heller. Försöker rara en massa mappar och lägga upp dem på någon sida så att jag lätt kan lägga över dem på den andra datorn... Grejen är den att jag har 2.3 Gb musik (jag vet inte vad det betyder) och så mycket kunde man inte ladda upp på den sidan - eller någon annan... Hmm... USB-minne någon?

Within temptation - Forgiven
Couldn't save you from the start

Love you so it hurts my soul
Can you forgive me for trying again
Your silence makes me hold my breath
Time has passed you by

Oh, for so long I've tried to shield you from the world
Oh, you couldn't face the freedom on your own
Here I am left in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven

I watched the clouds drifting away
Still the sun can't warm my face
I know it was destined to go wrong

You were looking for the great escape
To chase your demons away

Oh, for so long I've tried to shield you from the world
Oh, you couldn't face the freedom on your own
And here I am left in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven

I've been so lost since you've gone
Why not me before you?
Why did fate deceive me?
Everything turned out so wrong
Why did you leave me in silence?

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine I know deep inside
All that's done's forgiven

Julafton 2008



God jul, kära vänner!

Tipp, tapp, tipp, tapp, tippetippetipptapp!!

Imorgon är det julafton! Har varit och köpt de sista (ja, nästan iaf) julklapparna idag. Sedan var jag och mamma upp till mormor en sväng. Hon var jättepigg! När vi kom satt hon t o m uppe i en av fotöljerna! Åhh, min mormor! Imorgon ska vi dit till halv ett och jula lite med henne. Mys.

Mina knän gör så ont! Vet inte vad jag ska ta mig till! Skitläkare som inte bokar in någon tid, nu på en gång! Skulle ha tagit mig till plan 12 och skällt på ortopederna där uppe idag när jag ändå var på sjukhuset! Något måste göras och det nu!

Nej, nu lär man väl gå och göra lite nytta!
Ha det så bra, och GOD JUL!
Kram,
E


Pissväder och hjärtklappningar!

Jahapp, då var det dan' före dan' före dopparedan'. Känns inte riktigt som att det är jul nu, trots granen, julgodiset, pyntet och musten. Det är något som saknas, liksom det gjorde förra julen... Det kan bero på mormor och att mamma inte har haft tid eller ork att jula till det här hemma, eller så känner jag mig lite ensam pga det här med henrik - jag vet inte. Något är det iaf! Min julafton kommer att firas, först på sjukhuset hos mormor vid halv ett, sedan åker vi hem och käkar och öppnar julklappar. Det blir alltså en konstig jul, en ovan jul.... Vi brukar annars äta julmaten vid ett på dagen för att sedan övergå till Kalle vid tre och slutligen öppnar vi julklapparna. Jag älskar den ordningen, det är en tradition! Förändringen detta år är jobbig, för jag älskar traditioner och vill att de ska hållas, men nu blir allt fel. Kanske är det pga det som jag mår konstigt och inte känner någon julkänsla...?

Jag pratade med Susanne nyss, det var jättetrevligt! Hon vill att vi ska ses, antingen där eller i Gävle. Gud vad jag saknar den familjen, men saker är inte vad de en gång varit. Vi bestämde att vi skulle höras senare, efter jul. Jag fick prata några minuter med Maja med - Maja, min älskade lillasyster!

Vad klockan blev mycket helt plötsligt! Jag var ju nyss ute och red! Haha, ja just det. Jag och Sofia tog en tur i skogen idag. Jag på Nadja och hon på Klara. Jag har aldrig ridit ut på Nadja tidigare och var därför lite spänd på hur det skulle gå. Det hela börjar med att vi ska ta oss över en liten bro för att möta Sofia. Den här bron är dock ökänd och alla hästar tycker att den är obehaglig. Nadja var inget undantag. Vi hade med lite ponnyskänklar och fjäsk tagit oss över halva bron, när Nadja ser något som hon blir jätterädd för. Hon ryggar och vägrar att gå förbi. Jag kunde dock inte ge mig, för då skulle hon aldrig gå över bron igen, så jag skänklade på och Nadja tog några stapplande steg framåt. Då plötsligt stegrar hon sig och vänder runt för att skena hem, men då blev jag arg sa åt henne på skarpen! Efter ytterligare några stegringar kom vi dock över - med livet i behåll! Jag vann! Resten av ridturen gick bra, även om de små djuren blev väldigt heta på hemvägen, men det är ju bara kul!

Dagens(gårdagens) gråt
Ja, nu är det så att jag har varit så stressad idag med ridning, städning, öhh... hmm... och att bara vara så jag har inte gråtit idag!! Helt otroligt! Däremot grät jag igår, en hel del! Det var nämligen så att jag, Sofia och Jossie hade varit och hyrt skräckfilmer (ovanligt, jag vet) i Bomhus och var på väg hem till Sofia. Vi var nästan framme, men vi gick precis i slutet av en liten skogsdunge och det var mörkt och vi pratade högt. Då plötsligt hör jag ett skrapande ljud bakom mig och svisch så kommer det en man och går förbi mig. FYFAAN vad jag blev rädd! Jag var inte beredd på att se något stort, svart komma emot mig i ögonvrån! Jag blev så rädd att jag skrek, och inte lite heller, jag skrek högt och ordentligt! Sedan kom chocken och jag grät och skrattade. Den där stackars mannen måste ha trott att jag var helknasig! Jaja, det är kul så här i efterhand, haha!

Nej, nu ska jag gå och leta reda på min mobil, den är spårlöst försvunnen!
Ha det så bra!
Kram,
E



Jag är skadad, jätteskadad!

Igår när jag kom hem från julgodisbaket med Malin, Vb och EFo så skulle jag ta mig ned för vår branta, isiga backe. Det gick strålande ända ner, och hela vägen fram till "parkeringen". Jag hade bara ett steg kvar på isen innan gruset började, så jag slappnade av... Väldigt dumt  gjort av mig och jäklar vad jag ångrar det nu! För självklart så går mitt förbannade knä ur led! Som tur var så skulle jag precis sätta ned den andra foten, så jag ramlade inte. Däremot så gjorde det jätteont, mer jätteont än annars! Det liksom högg till i hela knät när jag stödde på det. Förmodligen så har mina ledband dragits ut och blivit alldeles lösa, det känns som att knäskålen ska ramla bort. Jag trodde ju inte i min vildaste fantasi att det skulle fortsätta göra ont även idag, men jo då! Självklart! Det är ju mig, Emilia, vi pratar om! Hela dagen har jag haltat fram med den vänstra knät böjt, som om jag var låghalt! Nej, fy! Blir det inte bra imorgon så måste mamma ta hem mormors kryckkäpp så jag får låna den! JAG KOMMER SE UT SOM EN GAMMAL TANT!

Dagens gråt - igen

Sorry att jag inte uppdaterade igår! Jag hann bara inte! Satt uppe och pluggade till ungefär tolv, sedan lade jag mig.

NU ÄR DET ÄNTLIGEN LOOOOV! Dagen har spenderats med Malin, EFo och Elin Ö! Vi åt på Buddys efter skolan och sedan gick vi hem till Elin Ös (vad tusan ska jag börja kalla dig Elin?!) pojkvän och bakade julgodis! Mums, säger jag bara! Jag bakade knäck (okej, kokade), Malin gjorde ischoklad, EFO gjorde Rockyroad (????) men en massa Dumle, marsmallows (huuuh?), pistage(Ha, jag vet att jag stavade rätt här!)nötter och jordnötter och Elin Ö (hmmm... Bullen! Kallas du inte för bullen?! VANILJbullen! Yes, jag kom på det! Hädanefter heter du Vb istället för Elin Ö!) gjorde glöggchoklad! Vi var såååååå duktiga! Jag grät lite där också!

Dagens Gråt blir alltså när jag tittade på en videoinspelning från Globen Horseshow 2007! Jag förstår inte hur han kan få hästarna att göra sådär!!?

Jag känner mig tvungen att ta en till Dagens Gråt bara för att jag missade det igår. Den andra Dagens Gråt bli därför när Vasas kör sjöng "Peppat" på avslutningen idag! Fy tusan vad roligt det var! "Peppat" var en uppoppad verision av "Vi komma" (pepparkakorna). Det hela blev fulländat då en kille vred av och på julgranen bredvid sig så att det också "poppade". Haha, herregud vad jag skrattade och grät då!

Nej, nu är det strax dags för Simpsonfilmen!
Ha det så bra!
Kram,
E


Atlas, Jancker och Stigge i bakgrunden! Hehe!

Wohooo!

haha, jag måste bara säga en sak! JAG ÄR BÄST! Eller vad säger du Sofia? Kan berätta för er andra också om ni vill höra, men skriver inte ut det här på bloggen! Det är lite hemligt... hehe. Elin Ö, du kommer dö imorgon över mina berättelser! hihi!

Nu ska jag kolla i någon katalog med mamma, hon ropar sig hes efter mig!
Godnatt!
Kram,
E

"Dagens gråt"

Jag hade tänkt börja med något nytt här i bloggen, något som jag och EFo kom på idag. Det jag pratar om är: Dagens Gråt. I och med att jag gråter varje dag (ja, faktiskt varej dag) så kom vi med den smarta idén att jag skulle berätta om den händelse (händelser ibland) som fått mig att gråta under dagen. Jag tänkte börja idag...

Efter att vi hade ätit jullunch i matan idag skulle vi hämta lite grejer i skåpen och sedan ta oss upp för alla j*vla trappor för att ha geografi. Saken är den att Malin skulle gå på toa (haha, ni fattar inte vad jag kommer gråta för va?) och då satte jag mig på ett bord bredvid skåpen med fötterna på en stol (jaa, jag vet att man inte ska ha fötterna på en stol, men jag nådde inte ner till golvet, okej?). Där sitter jag skitbra, verkligen hur bra som helst. När Malin äntligen kommer ut så ska jag på ett snyggt sätt svänga ena foten över den andra och sedan ner på golvet, men det var då det hände. Min fotjäkel fastnade i stolen och eftersom jag redan hade börjat luta mig utåt över golvet för att vrida på mig så höll det hela på att sluta i en katastrof! Jag fick alltså inte loss foten och började falla mot golvet. "Shiiiiiiit!" tänkte jag och såg hela mitt liv passera i revy! Golvet kom närmare och närmare och precis när jag trodde att jag skulle dö så kom jag loss!! Jag var i djup chock, jag trodde ju att jag inte skulle överleva, och skrattade, hyperventilerade och, ja just det, GRÄT! Haha, det är kul så här i efterhand! Ja, det var dagens gråt, jag hoppas att ni har njutit av min lilla berättelse för det kommer fler!

Nej, nu blir det plugg -suck-
Ha det så bra!
Kram,
E


Idag har jag ätit julskinka - två gånger!

Nu är det ljus här i vårt hus...

Har precis beställt en klänning från Nelly.com nämligen den här. Snygg, vad? Nu gäller det bara att hitta ett par snygga skosingar till! Fast det får bli efter jul när jag får mer pengar.

Ska nog ta och duscha nu, eller så gör jag det imorgon... Börjar inte förrän 12.10 imorgon. Skönt ska det bli! Har bara en lektion, sen ska jag till farmor kl fyra! Julmat och klappbyte! Har inte träffat farmor på länge så det ska bli trevligt!

Usch, vilka konstiga människor det finns alltså! Superkonstiga! Jag ska inte gå in mer på det, men usch alltså! Så gör man faktiskt inte! Nu ska jag gå och kräkas!

Godnatt!
Kram,
E

Mamma?!

Var fan är mammma?! Klockan är kvart över nio och hon har inte kommit hem än! Jag har försökt att ringa hennes mobil 5 gånger, men jag kommer inte fram! Börjar fan bli orolig! Neeej, nu går det signaler! Phu! Hon var bara på julbord! Hur kunde jag glömma bort det?! Jaja, imorgon ska familjen hem till farmor för att fira lite jul där - mat och klappar! Kanske kan gå lite på stan innan och kolla efter julklappar... Jag har bara en lektion imorgon - Geografi. Jag börjar 12.10 och slutar 13.30! Yey, låter som en väldigt nödvändig dag! Klockan fyra ska vi vara hos farmor, men jag kanske går dit lite tidigare om jag inte hittar några klappisar.

Nu är det Titanic på 3an, men jag förmår inte mig själv att titta. Förstår ni vad jag skulle gråta?! Filmen är ganska lång och jag får huvudvärk av att gråta, tänk vad ont jag skulle få av att gråta igenom hela filmen, för det är vad jag kommer att göra om jag ser på den!

Nej, nu får mamma komma hem! Jag behöver hennes VISA-kort för jag ska beställa en klänning från Nelly.com plus lite julklappar...
Ha det så bra!
Kram,
E


Gratis presentkort!


Få ut gratis presentkort till vilken affärskedja som helst!

Klicka in på länken nedan och bli medlem! Allt är gratis och det enda du behöver göra för att få ut presentkort, biobiljetter, trisslotter och liknande är att samla poäng! Detta är också gratis, kan ni tänka er! Så bli medlem, vet jag, och börja samla ihop dina poäng redan idag! Det fungerar faktiskt!
http://www.gratismode.se/?c=10833

Kram,
E

Mitt allra första IG

Idag har jag skrivit IG på mitt matteprov, yeah! Mitt första IG någonsin... men det är sånt som händer när man inte pluggar! Måste ta igen det nästa år så jag klarar VG i Ma C! Före provet kollade klassen på första delen av Exorcisten under religionen, det var kul att se vissas reaktioner (Elin Ö, jag syftar på dig, hahaha!). Efter provet skyndade jag mig till bussen och satte mig där och funderade på om det inte var så att jag faktiskt skolkade från sista lektionen, eller om det var inställd. Jag hade för mig att den var inställd, men jag var ju inte där förra veckan så jag kan ha haft fel. I alla fall. När jag åker förbi Berget ser jag Caroline gå där med Timmy och Kate! Jag hoppar av bussen och får äntligen träffa Carro igen!!! Var så himla länge sedan vi träffades! Fick titta på Katarinas nya lägenhet - jättefin! Och på söndag kommer de hit och säger god jul och ger mig julklapp. Finns inga snällare människor! Jag förstår inte vad jag har gjort för att de ska vara så underbara mot mig? (Något måste jag dock ha gjort, det var 4 år sedan jag var tillsammans med Marcus!). Caroline skulle åka hem vid halv sex, så då skjutsade Marcus mig till stallet!

Imorgon ska jag rida Nadja. Ska bli kul! Idag är Lina här! Tycker alltid att det är lika trevligt när mina systrar kommer hit! Usch, vad jag fryser. Ska nog gå och sätta på mig en till tröja! Om tio minuter är det Fredde Steen på Tv4+ - kolla vet jag! Jättebra program och Fredde är så himla bra med hundarna!
Ha det så bra!
Kram,
E


yeah, supersuddig!

Bilder från gårdagen

Bilder från igår:


jag ser jätteledsen ut!


lite gladare där


utan blixt, då blir man orange


snyggingar!


vi spelade biljard!


Vad gör jag med munnen hela tiden?!

Tredje advent

Helgen har varit mycket trevlig! I fredags hade jag och Sofia en pluggkväll, elle ja, det  var meningen att det skulle bli det, men vi såg mest på idol. KEVIN VANN!! Han förtjänade verkligen att vinna, verkligen! Jag vet  att jag borde hålla på Alice för att hon "hör till min stad", men nej tyvärr. Kevin var lite bättre. Alice var dock superbra hon med. Finallåten gjorde hon faktiskt bättre! Sofia och jag grät (okej, bara jag), proppade i oss godis och cips och käkade mack-pizzor! Yeah! Gick och lade oss vid två, och ställde klockan på ÅTTA! Vi kom i alla fall inte upp då, utan sov en timme till. Sofia den stackaren fick inte så mkt sömn eftersom jag har smittat henne och hon inte kan andas på nätterna pga förkylningen - I'm sorry! Vid tio på mprgonen tog vi oss i alla fall till Sofias stall för en liten uteritt på Rasmus och Klara. Jag förstår inte hur, men jag lyckades göra om samma sak som förra gången! Jag kan inte dra åt en sadelgjord ordentligt! Tillslut kom vi iväg iaf och det blev en jättemysig och lång uteritt, ända ner till Brämmen kom vi! På slutet blev det dock väldigt kallt och vi frös hur mycket som helst, men det var hur som helst väldigt trevligt!

 

När jag kommit hem från stallet blev det till att duscha och göra sig i ordning för lucian i Hille kyrka (det var så fruktansvärt vackert!! Ni är så himla duktiga, Malin och Elin!). Jag kunde förstås inte göra mig i ordning för krogen redan då. Hur skulle det ha sett ut i kyrkan? Istället åkte jag hem till mormor efter lussandet och gjorde mig redo för utgången där. Det var jobbigt att åka dit... Alla minnen kom över en och jag var tvungen att gråta en rejäl skvätt och gå runt och titta på mormors alla saker... Lilla älskade mormor.

 

Vid halv tio kom Jessica och Bella in till stan och jag lämnade lägenheten och gick till Interpool.Jag var lite tveksam över att gå till "biljardstället". Jag spelar ju inte ens biljard! Men jag hade fel kan man säga! Det var nämligen hur kul som helst där, och jag var ganska duktig på biljard! Vi spelade i en timme, tror jag det var, sedan begav vi oss till hangloose. Där hände en massa som jag inte orkar berätta om - alla vet ju vad som händer på krogen, right? Kom hem vid tre och gick och lade mig.

 

Ja, det var min helg det. Dagen skall jag spendera med min ma C bok, har nämligen prov imorgon. Jag tror att det kommer gå jättedåligt, men har jag tur kommer bara de uppgifter jag kan (väldigt osannolikt).

 

Nej, nu lär jag väl börja plugga...
Ha det så bra!
Kram,
E

(OBS; bilder kommer lite senare)


I'm high, high on you

Idag har jag äääääntligen fått min hostmedecin med morfin - Cocillana-Etyfin. Nu kaaaaanske jag kan få sova ordentligt om nätterna och inte bara några timmar!

Jag är farligt stressad enligt ett test vi gjorde på psykologin idag... jaha, vad ska man göra åt det? Det är på grund av skolan som jag är stressad! Jag som ska fortsätta plugga i sex år till!

Vad händer imorgon gott folk? Någon som ska hitta på något? På lördag ska jag rida med Sofia på förmiddagen, sen ska jag på lucia i Hille kyrka (Elin Ö och Malin är ju med!) och på kvällen blir det förmodligen utgång med Jessica!

Nu har jag tagit lite hostis... få se om hostan blir bättre.

Nej, nu lär jag plugga tal...
Ha det så bra!
Kram,
Emilia


Derivator, gränsvärden och nollställen....

På måndag (15/12) har jag Ma C prov och det kommer gå åt helvete! Jag vet, det är sorgligt, men tyvärr sant! Vi har gått igenom så himla mycket och jag kommer inte ihåg ett dugg! Suck...

Just nu sitter jag med Malin i en av datasalarna (på våning 4 *phu*), men vi ska snart gå ner lite på stan och lämna tillbaka mina böcker! Hoppas att jag inte behöver betala så mycket. Innan vi lämnar skolan ska jag dock besöka skolsköterskan och fråga vad i helskotta jag ska göra åt min neverending, jäkla hosta! Nu har jag sovit högst 6 timmar på tre nätter! Jag som brukar sova 9 timmar VARJE natt... Jag kommer döööö.

Nej, nu ska jag gå och slå lite på Malin!
Ha det så bra!
Kram,
E


Min kjol är trasig! Dragkedjan har fastnat... Skit också!

"...hoppas du inte hatar korv med mos..."

Den 9 december kommer härmed vara tilldelad musikalen, därför kommer vi i fortsättningen att kalla den 9 december för: Internationella musikaldagen. Denna dag är det helt okej att springa runt och tro att hela livet är en musikal och sjunga och dansa hur mycket man vill åt vad man vill (synkat med andra förstås, annars räknas det inte).

Som ni kanske förstår har hela min dag bestått av musik! Jag, Johanna, Malin och Elin F (även känd som EFo) dedikerade en låt till vår vän Elin Ö idag. Vi skrev den i matsalen under en timme och övade in i det sista. När Elin Ö sedan kom till matsalen möttes hon av introt till den låt hon hatar mest: "Tänd ett ljus"! Jag, EFo och Malin "dodade" (ni fattar vad) medan Johanna tog ton och sjöng välkomstfraser till Elin Ö. Denne vänder dock och går i väg, men vi följer efter. När vi kommer till refrängen tar vi alla fyra i och sjunger: "Välkommen, välkommen till matan. Hoppas du inte hatar korv med mos, al a Sodexo" två gånger och återgår sedan till "dodandet" medan Johanna sjunger en liten avskedstrudilutt! HELT FANTASTISKT! Vi fick till och med EN applåd, det ni! Jazzarna var nog väldigt avundsjuka på vår talang! Elin Ö blev lycklig och vi ska alla ha den vackra sången som ringsignal i fortsättningen! Musikbranschen - här kommer vi!

Det har alltså varit en underhållande dag för mig, trots att jag inte kunnat sova i natt heller och hostade lungorna ur kroppen HELA bussresan till skolan (40 min) samt den första halvan av filosofin - yeaah!

Nej, nu ska jag spela något roligt spel!
Ha det så bra!
Kram,
E

(Btw, Elin Ö hatade inte korven med moset!)



Den här bilden finns i Australien, det ni! Hihi!


Jäkla skithosta!

Tack för att ni finns! <3

Gissa vem som har 5 hästar att välja att rida på? Jaag! Egentligen sju, men de två sista är dåliga och kan inte ridas, men när de är bra så... Hihi, känns jättekul! Alla säger: "Men om du vill rida så får du jättegärna låna min häst!" Det bästa är att det är gratis också, har man tur eller?

Jag är hemma från skolan idag också. Hostade så himla mycket i natt att jag inte somnade förrän vid sex imorse... Usch, vad jag missar en massa i skolan! Men det finns inget jag kan göra åt det, jag kommer i alla fall inte få in något i huvudet om jag inte sovit något under natten...

Nej, nu ska jag plugga - suck!
Ha det så bra!
Kram,
E


Solnedgång i Fjällnäs, dit jag ska vecka 12 btw.

It´s sad when someone you know becomes someone you knew

...så jävla sant! Det är månadens mening, månadens mening som rörde vid mitt stela hjärta...

Jag hostar och spyr och önskar att allt bara kunde ta slut. It´s sad when someone you know becomes someone you knew. Vad ska jag ta mig till? Allt känns meningslöst och jag orkar inte skriva den där jävla uppsatsen om existentialism... Det  är andra advent, en dag man egentligen ska känna kärlek, samhörighet och lycka - men jag känner ingenting... absolut ingenting. Jag är inte glad, men jag är inte heller ledsen. Allt är bara - ingenting. It´s sad when someone you know becomes someone you knew. Hade jag varit ledsen har jag kunnat hitta på något som gjorde mig glad, men nu kan jag inte göra något alls för jag känner inte ett jävla dugg... Det är en fruktansvärt konstig känsla, känslan av att ha givit upp... Vi kommer förmodligen bara bli sex stycken på julafton i år - vi skulle ha kunnat vara 13. Allt förändras! Jag hatar förändringar! Jag vill ha det som jag alltid har haft det! It´s sad when someone you know becomes someone you knew. Jag vill inte sluta skriva för då har jag inget att tänka på längre (nu har jag i alla fall den svenska grammatiken) då kommer jag bara känna tomheten... Jag vill träffa mormor, men det går inte pga min jävla förkylning! Jag vill träffa dig... men det går inte alls...It´s sad when someone you know becomes someone you knew....


Someday I will understand

Twilight

Tips: Se Twilight! För fan, vilken bra film! Älskar den! Jag säger bara: se den!

Kram,
E

Varför männen kissar stående...

När Gud hade skapat Adam och Eva, hade han två saker kvar som han tänkte ge till dem. Gud sa:
- Jag har två saker kvar till er, den ena är konsten att kissa stående... Adam avbröt:
- Jag, jag vill ha den, det skulle vara riktigt kul, livet skulle vara mycket lättare och roligare! Gud tittade på Eva som nickade och sa:
- Varför inte, det är inte så nödvändigt för mig. Så Gud gav Adam den här gåvan. Adam skrek av glädje, hoppade upp och kissade runtom, skvättande på väggarna och sprang till stranden och kissade och beundrade mönster han gjorde i sanden. Gud och Eva tittade på Adams glädje och Eva frågade Gud:
- Och den andra saken som Du skulle ge bort som gåva? Gud svarade suckande:
- Hjärnan Eva, hjärnan.

Fan ta er!

Det blev ingen skola idag heller. Vaknade halv åtta, kände efter lite, satte igång datorn och sjukanmälde mig - hell yeah vad skönt! Speciellt att få gå och lägga sig sen igen... även om jag först var tvungen att hosta upp lungorna lite. Vaknade igen vid halv tolv och precis då skriker mamma:

"EMILIA, du har fått brev från sjukhuset!"
"Nej, shit", tänkte jag, "är det min operation?!?!"
När jag väl kommer ner säger dock mamma:
"Öh, oj. Det var visst bara från Gävle kommun".

Och vet ni vad det där jävla biblioteket har gjort?! De har givit mig en feeet räkning på 850:-, bara för att mina böcker är lite sena (ungefär en månad)! Inte har man fått ngn påminnelse heller, neejdå! Ska åka in dit snart och skälla på dem! De kan fan inte ge en 18-åring en räkning på 850:- precis innan jul!!!!! Nej, nu är jag arg! Rrrrroseraaasande!

Nu ska jag sura som faaaan och gå och göra mig i ordning... Jävla piss!
Ha det bra iaf (kommer du från ett bibliotek så ta för fan inte åt dig!!)
Kram,
E

Babys tass

är det torsdagnatt, eller fredagnatt?? fredagmorgon?

Jag funderar på att lägga mig, men jag vet inte.. Kommer nog iaf inte kunna sova för hostan! Snorar som en gris gör jag med (jaa, Cristofer/Gud här ute på landet snorar grisar någor förfärligt! Jag hoppas förresten att du läser min blogg nu!?). Har aningen ont i röven efter "fallet" från hästen, men så går det! (Varför säger jag häst, trots att det är en ponny jag menar?!) Något som är bra med att vara förkyld är alla nysar man får fram - dvs alla näsorgasmer. Jag älskar att nysa! De som går/har gått med mig i skolan vet det!

Jag funderar på att ta mig till skolan imorgon, så tråkigt att vara hemma själv ju! Fast då kommer jag smitta alla, hihi! Plus att jag bara har en lektion där jag endast ska lyssna på andras tal. Är iofs väldigt nyfiken på Malins... Får se hur jag känner mig imorgon bitti.

Höhö, vilka planer vi har Elin <3, vilka planer!

Godnatt på er allihopa!
Kram,
E



Hästar farliga?? Neeeeeej då! Absolut inte!

Har precis kommit hem från en ridtur med Sofia, haha! Jag visste att något skulle hända, jag visste det! Allt gick som smort när vi red bort från stallet, vi galopperade t o m en bit! Ponnyn jag red heter Klara och var verkligen urgullig! Jaja, iaf. När vi vände om hemåt i trav så blev det lite för mycket för Rasmus (hästen som Sofia red) och han börjar tokbocka (han satt huvudet mellan knäna och hoppade typ jämfota, som rodeo ungefär!)!! Haha! Det gick verkligen inte att hålla sig kvar på den hästen så efter ett tag så släppte Sofia taget om halsen och ramlade av! HAHA! Jag var så himla livrädd för vi visste ju inte hur de två djuren skulle reagera när och om de kom lösa, de kunde ju skena hemåt (med mig på ena ryggen), så jag skriker åt Sofia: HÅLL FAST SOFIA, HÅLL FAAAAAAAAST!! Och tror ni inte att hon lyckas hålla honom kvar - phu! Sofia skrattade, jag trodde jag skulle börja gråta och Rasmus kunde inte stå still. Sofia var ju tvungen att komma upp i sadeln igen för vi var mitt ute i skogen (ungefär där jag red vilse i somras.. hehe), men sadeln gled och Rasums stod ALDRIG still. Tillslut kom vi på den smarta idén att jag (som har en lägre häst) skulle hålla fast i den stigbygeln (grejen man har fötterna i) som Sofia inte skulle kliva i, så skulle sadeln inte glida runt. Och till vår stora förvåning så fungerade det - typ.... För när Sofia har kommit upp inser jag att något håller på att hända med mig och Klara. "Lägger hon sig ner?!" var min första tanke, men sen inser jag vad som händer... Jag har lutat mig för långt åt Sofias håll så hela min sadel glider ner och jag hamnas UNDER ponnyjäkelns mage! HAHHA! Snacka om att jag blev chockad när jag insåg det och när Klara börjar röra på sig. "Ohooooooooh!" Tänkte jag "det är nog bäst jag släpper taget nu!". Och så låg jag också där på marken - LYCKAT! Sen blev det en jävla massa problem med att ta av sadeln och sedan sadla igen, medan tjockisen till ponny gräver ner sig i snön och hittar(!!!!) gräs att äta... Jaja, tillslut var sadeln på igen och jag ska ta mig upp... Ja, just det.... Nu var ju saken den att jag inte tagit mig upp på en häst den "normala" vägen på typ 5 år (jag har använt mig av pall ist). Det gick skitdåligt till en början (jag hade gjort illa röven när jag släppt taget och ramlat också) och jag kunde inte ta mig upp, jag bara gled. Men då blev jag arg, spände sadelgjorden ytterliggare ett håll, längde på det vänstra stiglädret och tjoff, så var jag uppe! YEAH! Sedan tog vi en lugn skritt hemåt.... Nästan iaf.. Vi kommer och rider där, nästan hemma, jag med långa tyglar så klart och plötsligt  vid ett av husen efter vägen ramlar det ned snö från taket och Klara blir så jäääkla rädd. Hon hoppar framåt i 350 km/h och jag trodde att min sista stund var kommen. Som tur var har man ett jäkla kläm i låren så jag höll mig kvar och hamnade bara framför sadeln lite.

Så, hur har er dag sett ut idag? Lika lugn som min? Haha!
Ha det så bra!
Kram,
E

Sällan jag rider när jag är sjuk! Jag gör det på bilden här med.
Och kolla vilka urbra skor jag rider i, på en häst jag aldrig sett förr - yeah!
(Det är Chirren btw)

http://emiliakjellberg.bilddagboken.se/p/main.html?#0

Buhuhuhu, det går fortfarande inte Carro!!!!! Jag måste vara dum!

Förresten! Vill ni veta vem jag är kolla in:  http://emiliakjellberg.bilddagboken.se/p/main.html?#0   
(jag kan inte det här med att länka direkt till sidan, I'm sorry, men det går bara inte!)

Snart ska jag rida ut med Sofia! Är så jäkla nervös!

Nej, nu hoppas jag att ni kollar in min Bilddagbok!
Ha det så bra!
Kram,
E

      

Är jag dum, eller?

Öhh, jag bara undrar: Caroline?!?! Hur fan fyller man i för att kommentera på din blogg??!
Tack och hej!

Bara gå din väg

Jag vet inte om jag orkar gå till skolan imorgon, hostar som bara den! Men (usch vad jag hatar att börja en mening med "men", min lärare säger att akademiska texter inte ska inledas så, men vad fan det här är ju ingen akademisk text!) mamma tycker inte om när jag skippar skolan, men sedan gör något annat iaf. Det "andra" jag ska göra imorgon är att rida med Sofia! Hon är medryttare på två hästar och jag ska få låna den ena av dem - hell yeah! Är lite nervös eftersom Sofia berättade att hästen (eller ponnyn rättare sagt) fick vila idag och kommer vara jättepigg imorgon. Det kommer alltså bli en uteritt ala Natalie (en kompis som är helt tokig när det gäller hästar, skog och sken)!

På fredag är det mys med tacos och resekataloger hos Sofia med henne, Nattis och Sara, och på lördag är det bio som gäller. Fast just nu funderar jag starkt på att mörda min s k lillebror och då kanske det inte blir någon bio... vi får se hur det blir.

Nej, nu är det nog läggdags!
Ha det så bra!
Kram,
E


Julafton 2006

Don't throw away love we've, worked so hard to make

Det är inte kul att vara sjuk! Bara gå hemma och ha det hur tråkigt som helst... Låter ännu mer som en man idag. Varför kan inte någon mer vara sjuk och göra mig sällskap?! Inte orkar jag plugga heller, även om jag är jävligt tvungen att göra det nu...

Bara en fråga: Hur fan kan något som var så bra ta slut så fort? (Öh, finns det inte en sång som går typ sådär??) Ena dagen är man i alla fall något sånär lycklig och andra dagen har hela ens liv förändrats. Jag trodde verkligen på det här, verkligen! Och jag trodde på dig och alla dina löften... Men jag borde ha lärt mig vid det här laget: Lita inte på någon som har ljugit för dig förut... Jag vet att vi inte kan träffas nu, i alla fall inte om du ska kunna glömma, men jag vet också att när vi äntligen har kommit över varandra så har vi också förändrats... Vi har blivit två helt olika människor och vi kommer inte känna igen varandra längre. Vi kommer växa ifrån varandra... och inget kommer någosin bli som det en gång var. Det är  tråkigt att det ska bli såhär mellan oss, för jag trodde verkligen att vi hade en framtid. Två år är mycket, tillräckligt mycket för att våga och orka kämpa när det går emot oss. Tillräckligt mycket för att försöka igen... Men nu vet jag att allt är över, det kommer aldrig bli vi igen - aldrig... Det kommer göra så ont i mig i så många månader, kanske till och med år, men jag vet att en dag kan jag gå vidare. En dag kan jag se tillbaka på vår tid tillsammans och inte behöva känna den ångest och sorg jag känner nu, en dag kan vi bli vänner... Den dagen är inte nu och när den väl kommer kanske vi inte kan nå varandra längre.. Därför säger jag farväl här och nu. Ha ett fantastiskt liv, älskling! Jag önskar dig all lycka! Jag kommer aldrig glömma dig, det var du som gav mig livslusten tillbaka... Jag hatar mig själv för att jag inte kan hjälpa dig nu, för att jag inte är tillräcklig... Din E



Trodde du att jag gjorde vad som helst, va?

Jag är singel, så fruktansvärt mycket singel! Och inte kommer jag blir något annat heller! Livet är bra konstigt ändå. Tänk vad många gånger man har väntat sig en sak, men funnit att det blivit helt omvänt, tvärtom liksom - otroligt! Det är konstigt att man överlever... Det är snart den trejde december och jag har inte ens öppnat första luckan på min chokladkalender! Jag får ta och skärpa mig nu!

Välkommen tillbaka till verkligheten, Emilia! Long time no see! Ja, två år och tre månader ungefär! Vad fan tänkte jag på??!


Det är såhär jag senast minns mig själv... Vad hände sen?

22 dagar kvar!

Jag är sjuk - jättesjuk! Har himlans ont i halsen och låter som en karl! Min röst är jättemörk! Ont i huvudet har jag med - fy vad det är tråkigt att vara sjuk! Vaknade halv ett idag och har bara suttit vid TV:n tills nu.

Knäcken igår blev riktigt goda! Trodde att jag skulle misslyckas totalt eftersom jag aldrig gjort knäck förut, men de blev helt underbart smaskiga - mums! Fick lite problem igår för jag hade ingen aning om vad det skulle vara i knäcksmeten, men jag gissade på sirap och grädde iaf. Så efter att ha frågat ett flertal personer där ingen visste vad det skulle vara i, bestämde jag mig för att köpa sirap och grädde när jag stod och väntade på bussen i Skutskär. Och vilken tur jag hade, för knäck består nämligen (alla ni vet säkert det redan) bara av just sirap, grädde och socker (som alla har hemma).

Nej, nu får Tom ta och komma hit någon gång så vi kan spela Rockband!
Ha det så bra!
Kram,
E


Hihi, älskar den här serien!

1 december... 2 år, 2 mån... eller inte

Jag har precis gjort knäck - mums! Hoppas de blir bra...

Har hur himla ont i halsen som helst.. usch och fy för det! Ska vara hemma från skolan imorgon. Fick iaf rida idag, inte på Graefin, men på Nadja. Det gick mot all förmodan jättebra faktiskt! Jag har lärt mig hennes trav nu! Graefin däremot är det bara strul med... Stackars lilla häst!

Nej, nu ska jag plugga Hi C!
Ha det så bra!
Kram,
E

RSS 2.0